Witam i ja się podepnę pod temat otóż moj problem polega na tym iż wentylator i klima (manual) nie działa. Sprawdziłem wentylator na krótko i śmiga. Co do rezystora nie jestem pewien ale chyba jest ok. Myślę, że panel sterowania pdał, ponieważ kiedyś miałem tak,że przełącznik obiegu raz działał, a raz nie. Teraz on działa a włącznik AC i wentylator nie działają... Sprawdzałem przewody i są ok, a prąd nie dociera... Czy po za wymianą panelu sterowania macie jakieś inne pomysły :?:
z klimy coś cieknie
Zwiń
X
-
z klimy coś cieknie
Parę dni temu przesiadłem się z fabii do oktawiana i mam taki oto problem. po wyłączeniu silnika usłyszałem jakby coś ciekło, taki metaliczny odgłos kapania. pojawiła się rzeczywiście przezroczysta ciecz na podłodze w garażu. po kilku chwilach przestało kapać. w wakacje jechałem tym samym samochodem z włączoną klimą i też kapało. czy tak powinno być? woda się po prostu skrapla? czy powinienem to sprawdzić? poradźcie nowicjuszowi. pozdro
-
-
Gość
-
Z klimy kapało i kapać będzie, a jak masz wątpliwości to sprawdź co to za ciecz. Jak woda to tak ma być.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez trytonZamieszczone przez K_PopielMoim zdaniem nic nie powinno kapać, proponuję zlokalizować miejsce skąd cieknie i defekt usunąć.
Niczym się nie przejmuj z klimy przy używaniu zawsze kapie woda pod auto. W ASO nie pracuję, ale może teraz propozycje się posypią
// Podstawowa Diagnostyka VAG // Odczyt PIN Immo // OP-COM //
------------------------------------------------------
Komentarz
-
-
Wymiennik ciepła w klimatyzatorze jest zimny. Ciepłe powietrze, schładzając się na nim oddaje nadmiar wilgoci (zimne powietrze nie może zawierać w sobie tyle wilgoci co ciepłe).
Coś z tą wilgocią trzeba zrobić - tzn odprowadza się ją wężykiem pod auto.
Z mojej O1 nie kapie zbyt wiele, ale wcześniej miałem auto z którego kapało dosyć intensywnie po włączeniu klimy i to jest prawidłowe zachowanie.
Komentarz
-
-
johny1412, jak kapanie ustaje, a ciecz to jest woda (przezroczysta i nie pachnie chemikaliami) i kapie tak mniej więcej na wysokości przedniej osi lekko po prawe stronie (ale blisko środka) - to tak ma być. To jest odprowadzanie z klimy nadmiaru wilgoci. Gdzieś to musi odejść. Gorzej jak by nie kapało - wtedy otwór odpływowy jest zatkany i woda zostaje w autku.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
Komentarz